14 Nisan mitinginde 10. Yıl ve Harbiye Marşı'yla yürünecek

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 09 Nisan 2007 09:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Atatürkçü Düşünce Derneği ve Emekli Subaylar Derneği'nin öncülüğünde düzenlenen ve 14 Nisan'da Ankara Tandoğan Meydanı'nda gerçekleştirilecek ?Cumhuriyetine sahip çık? mesajlı mitinge kadınlar şapkaları, rektörler ise cübbeleriyle katılacak

?Cumhuriyetine sahip çık? mitingine çeşitli illerden gelecek katılımcılar sabah saatlerinde Ankara'da olacaklar. Otobüsler, Tandoğan Meydanı'nın yakınındaki Hipodrom alanına park edilecek. Şehir dışından gelenlerle, mitinge Ankara'dan katılacaklar saat 11.00 sıralarında Tandoğan Meydanı'nda buluşacak.

Miting sırasında 10. Yıl Marşı, Harbiye Marşı ve Ankara Marşı çalınacak. Kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde bir grup kadının TBMM'ye şapkaları ile alınmamalarını protesto etmek için mitinge şapkaları ile katılacaklar. Ankara'daki üniversiteler ile kent dışından mitinge gelecek üniversite rektörleri ise cübbeleriyle miting alanında yer alacaklar.

Platformda gençler

Mitinge siyasi parti ve sendikalar da destek verecek. Katılımcılar, Tertip Komitesi tarafından bu hafta kesinleştirilecek olan dövizlerin haricinde döviz taşımayacak, slogan atmayacak.

Miting alanında kurulan platforma sadece gençler çıkacak. Genç Türkiye Cumhuriyeti'ni temsilen bir genç, ?Laik, demortatik Türkiye Cumhuriyeti'nin kazanımlarına? sahip çıkmaya çağıracak. Miting düzenleyicileri Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı emekli Orgeneral Şener Eruygur, Emekli Subaylar Derneği Genel Başkanı emekli Orgeneral Rıza Türkoğlu ve emekli Orgeneral Hurşit Tolon ve siyasi parti temsilcileri platformun ön kısmında yer alacaklar.

Ata'nın huzurunda

Mitinge katılanlar daha sonra Gençlik Caddesi üzerinden Anıtkabir'e doğru yürüyüşe geçecek. Anıtkabir'de avluyu dolduran binlerce kişiyi temsilen miting Tertip Komitesi adına emekli paşalar, mozoleye çelenk koyacak. Miting, Anıtkabir buluşmasının ardından sona erecek. Mitinge şehir dışından gelenler, aynı güzergahı takip ederek, otobüslerine binmek üzere Hipodrom alanına gelecekler.

Geceyi Ankara'da geçirmek isteyen ve mitinge katılmak üzere Ankara'ya gelecek üniversite öğrencileri, Başkent'teki çeşitli üniversitelerin kampus yurtlarında misafir edilecek. Ankara Üniversitesi Öğrenci Konyesi Başkanı Bora Akat, şehir dışından gelen öğrencileri kampuslerinde misafir edebileceklerini belirtti. Hacettepe Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Hakan Keçe de, ?Üniversitemizden 15 bine yakın öğrenci katılacak. Türkiye'nin dört bir yanından gelen diğer üniversitelerin öğrencilerine de ev sahipliği yapacağız? dedi.

Sendikaların miting tartışması

Cumhurİyet mitingi ve yürüyüşü, iki sendikayı karşı karşıya getirdi. Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Güven, Eğitim-Sen Genel Başkanı Aladdin Dinçer'in 14 Nisan Cumhuriyet Mitingi ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmenin tarihe ?bir utanç notu? olarak düştüğünü söyledi. Dinçer'in mitingi, ?Siyasi gerilimi yükseltmek? ve ?darbeci generallerin oyununa gelmek? olarak nitelediğini anımsatan Güven, mitingin ?eğitim birliği ilkesi ve laik devlet yapısıyla uyuşmayan eğitim/öğretim uygulamaları, yargı bağımsızlığına müdahaleler, cumhuriyetin temel değerlerinin 'demokrasi'araç edilerek tahribatını? da içeren gerekçelerle organize edildiğini kaydetti. Güven, Alaaddin Dinçer'in mitinge ilişkin tepkisinin Başbakan Erdoğan'dan da ?ileri? olduğuna dikkat çekerek şöyle dedi:

?Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün öğretmenlerini ve öğretim görevlilerini Cumhuriyet Mitingi'ne katılmamaları yönünde uyaran Dinçer, kendi tabanı içindeki Atatürkçü, Ulusalcı, Laik eğitimcileri görmezden gelmektedir. Eğitim-Sen tavanındaki yanlışların tabandaki sosyal demokrat ve cumhuriyetçi eğitimcileri mağdur ettiği, sendikasından ettiği, utandırdığı bir gerçektir. Toplu istifalara ve aidat dışındaki bağlantıları koparmaya yol açan Atatürk'ü yok sayan, etnik ve ideolojik yaklaşımlarda ısrar ediliyor olması üzücüdür.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber